РЕНОВИРАНО ИГРАЛИШТЕ У БЛОКУ 112

07.09.2022.

Почетком године започета је акције уређења дотрајалих дечијих игралишта на више локација у Апатину. Идеја је била, како је тада рекла председница наше општине, обзиром да тек долази лепо време и распуст, све буде уређено како из безбедносних, тако и из естетских разлога.

Сада са поносом можемо рећи да малишани имају реновирана игралишта на шеталишту код Дунава, Калварији, код водоторња, на Кружном насипу, Малој Босни, Јуке Колака, као и на две локације у улици др Младена Стојановића, рекла је том приликом председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Већина тих игралишта је дуго година ту, те и ако је било разумевања да их је “зуб времена” узео под своје, то се за ново дечије игралиште у Блоку 112 никако не може рећи. Не само што су справе за игру биле поломљене и покидане, већ је било и толико ишарано фломастерима да је било потребно 36 литара нитро разређивача како би се све обрисало.

Покидане справе су сада замењене, дрвене површине очишћене и премазане заштитом, те су тако наши најмлађи суграђани поново добили лепо и безбедно место за игру.

На крају, остаје апел на све родитеље и децу да савесно користе сва игралишта и справе како би трајала и за наредне генерације.