УРЕЂЕНА ДЕЧИЈА ИГРАЛИША НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА У АПАТИНУ

26.05.2022.

У претходном периоду спроведена је велика акција уређења дечијих игралишта у Апатину. Наиме, простори где своје слободно време проводе наши најмлађи суграђани, временски услови и све чешће несавесно коришћење појединаца су узели под своје, те су поједине справе и мобилијар били уништени, оронули и дотрајали.

Идеја је била, обзиром да тек долази лепо време и распуст, све буде уређено како из безбедносних, тако и из естетских разлога. Сада са поносом можемо рећи да малишани имају реновирана игралишта на шеталишту код Дунава, Калварији, код водоторња, на Кружном насипу, Малој Босни, Јуке Колака, као и на две локације у улици др Младена Стојановића, рекла је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Председница наше општине апеловала је на све родитеље и децу да савесно користе сва игралишта и справе како би трајала и за наредне генерације.

Трошкови одржавања игралишта нису мали, а када се свесно уништавају справе онда не само да су скупе поправке, већ и није безбедно да се користи. Апелујем на све да савесно користе терене за игру, тим пре јер се они одржавају новцима свих грађана наше општине, поручила је Дубравка Кораћ

У склопу уређења, на игралиштима су мењане и фарбане конструкције на теренима за баскет и мали фудбал; мењане, постављане нове и фарбане су справе попут тобогана, љуљашки, клацкалице, а реновирање су претрпеле и клупе и столови на појединим игралиштима.