Председник Скупштине општине Апатин

Председник Скупштине општине Апатин - Милан Шкрбић

Милан Шкрбић је рођен 12.02.1960. године у Апатину. Завршио је вишу економску школу комерцијалног смера.

Шкрбић се од ране младости посветио послу. Био је запослен у Бродоградилишту Апатин у комерцијалном сектору набаве. Директор - руководилац сектора набаве је био у периоду од 1993. до 2001. године.

Шкрбић се показао и као успешан привредник, 12 година је био сувласник и директор фирме ПТУ „Даива инжењеринг комерц“.

Политиком се бави од 1991. године. Републички посланик је био у 3 мандата, у периоду од 2003. до 2012. године. У истом периоду је био заменик председника општине Апатин, помоћник председника општине Апатин и 2 пута председник скупштине општине Апатин. Функцију председника општине Апатин обављао је од јануара 2017. до 21.08.2020.


У посланичком периоду је био члан разних одбора скупштине Србије:
- председник одбора за културу и спорт дијаспоре
- 2 мандата члан одбора за финансије скупштине Србије
- члан одбора за приватизацију скупштине Србије
- члан одбора за представке и предлоге скупштине Србије
- члан одбора за дијаспору скупштине Србије

Од рођења је страствени риболовац и љубитељ природе.
Отац је двоје деце, деда два унука.

 

Заменик председника Скупштине општине Апатин

Заменик председника СО Апатин Милош Ђерић

Милош Ђерић рођен је 03.03.1983. године у Осијеку.Основну школу завршио је у Апатину. Средњу електротехничку школу завршио је у Сомбору. Дипломирао је на Економском факултету у Суботици, смер Маркетинг.
 
У Општинској управи ради од 2009 године, учествује у формирању Канцеларије за младе и постаје координатро исте. Касније постаје шеф одсека за Привреду у Општинској управи Апатин. Учествује у формирању Слободне зоне у Апатин и постаје њен директор. Даља каријера га воду у Локалну пореску управу Општине Апатин. Тренутно ради у рачуноводству Специјалне болнице за рехабилитацију Јунаковић Апатин. Био је биран за одборника Скупштине општине Апатин у два наврата 2012. и 2020. године.Обављао је функцију Председника омладинског рукометног клуба Апатин, добровољни је давалац крви, ожењен је и отац је двоје деце.