Председник Општине Апатин

Дубравка Кораћ – Председник општине Апатин

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ рођена је 07. 12. 1988. године. Након завршене основне школе и гимназије у Апатину, факултетску диплому је стекла на Филозофском факултету у Новом Саду, одсек за психологију. На истом факултету завршава и академске мастер студије, усмерење Индустријска психологија и менаџмент људских ресурса. Радила је као професор психологије у Гимназији „Никола Тесла“ у Апатину (2014-2015) и на позицији саветника у Националној служби за запошљавање у Новом Саду (2015-2016). За заменицу председника општине Апатин изабрана је 2016. године.

У току мандата заменице председника водила је реализацију неколико важних инфраструктурних пројеката. Изграђене су јаслице у Апатину, а комплетно су реновирани вртићи у Пригревици и Свилојеву. Реконструисан је и модерно опремљен Дом здравља у Апатину, као и путна, водоводна и канализациона мрежа у значајном делу општине. Иницирала је повећање ученичких и студентских стипендија, али и капитални пројекат градње градског музеја. Покренула је програме подршке трудницама и младим мајкама. Изграђена су нова дечија игралишта. Током њеног мандата повећане су субвенције за пољопривреду и мала и средња предузећа. Апатин је у претходном периоду стављен на туристичку мапу Србије, а општина је успела и да учествује у неколико европских пројеката, усмерених на побољшање туристичке инфраструктуре, али и на запошљавање.

Поред тога Дубравка Кораћ је бивши репрезентативац наше земље у спортском риболову, сертификовани спортски тренер (Факултет за спорт, Нови Сад) и сертификовани сомелије (Пољопривредни факултет, Нови Сад). Од 2011. до 2014. године руководила је Центром за превенцију самоубиства „Срце“.

За председницу општине Апатин изабрана је 21. августа 2020. године.

Заменик председника

МСц Радован Ђукић – заменик председника општине Апатин

Рођен у Сомбору 24.07.1994. године, завршио је основну  и средњу школу у Апатину, основне студије завршио је 2017. године на Факултету спорта и физичког васпитања у Новом Саду као најуспешнији студент генерације, за шта добија признање и „Светосавску награду“. Мастер студије на поменутом Факултету завршава 2018. године, а тренутно је студент докторских студија на истом Факултету.

Стручно искуство стиче радом у Кајак Клубу „Панонија“ у Апатину као спортски стручњак од 2017. године, такође и у „Synergy Trainig Center“-u, у Новом Саду, где је био ангажован као спортски стручњак у периоду од 2017. - 2019. године као координатор обављања послова који се односе на организацију и спровођење свих тренажних активности.

Стручну праксу обављо је у Гимназији „Исидора Секулић“ као и у ОШ „Прва војвођанска бригада“ у Новом Саду. Велико искуство стиче у раду у спортско-едукативним камповима где је ангажован од 2016. године.

Био је члан Управног Одбора Кајак - кану Савеза Војводине, као и Управног Одбора „Студентског ронилачког удружења“ из Новог Сада.

Функцију Генералног секретара Спортског савеза општине Апатин обављаo je од децембра 2019. године до именовања на функцију заменика председника општине Апатин.

Активно се бави кајаком од своје десете године.