ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О ФИНАНСИРАЊУ СПОРТСКИХ КЛУБОВА

21.02.2022.

Потписивање уговора са спортским клубовима на територији наше општине за текућу годину, одвија се данас у Спортском савезу општине Апатин, а од секретара савеза сазнајемо колико се клубова финансира и колика су средства издвојена.

Обухваћено је 30 клубова, 26 клубова по редовној категоризацији у систему такмичења, 2 клуба која нису у редовном систему такмичења, а потписали су уговоре као подстицај за развој, рекреацију и унапређење код омладине, деце и спортова са инвалидитетом, као и 2 клуба која су од посебног значаја за општину Апатин. Поред тога, имамо и 5 уговора о ангажовању спортских стручњака из различитих области спорта који ће ове године радити са млађим категоријама како у клубовима, тако и у рекреацијама. На овај начин они ће имати прилику да промовишу одређени спорт, клуб, али и да афирмишу себе као тренера, рекао је Радомир Радујко секретар Спортског савеза општине Апатин.

Укупно ће данас бити потписано 35 уговора о којима је говорио секретар Спортског савеза, за које су средства обезбеђена у буџету општине Апатин.

Издвојено је 10 милиона за редовну категоризацију, те 5 милиона за два клуба од посебног значаја за општину Апатин, те средства за клубове као што су тениски клуб „Дунав“ и кошаркашки клуб „Дунав“ у колицима који ће такође добити одређена средства да унапреде свој рад иако нису у редовном систему такмичења. У укупном збиру, ради се о износу од око 16 милиона динара, закључио је Радомир Радујко.