ЗАВРШНИ РАДОВИ НА ТРИ АПАТИНСКА ГРАДИЛИШТА

30.11.2017.

Након уређења паркинг простора, колских прилаза и торотоара, завршено је и асфалтирање улице Петефи Шандора. Подсећња ради, за асфалтирање је издвојено око 5,5 милиона динара, а сва средства су обезбеђена из буџета општине Апатин.

Од Јевте Милојевића, помоћника председника општине за инвестиције, сазнајемо да је завршетком ових радова урађено готово 50 одсто посла када је у питању место некадашње пијаце.

- Након што су урађени колски прилази, паркинзи, тротоари и озелењавање, јуче је завршено и асфалтирање дела улице Петефи Шандора. Тиме смо завршили близу 50 одсто целог посла на овом пројекту, истакао је Милојевић.

Помоћник председника општине за инвестиције искористио је прилику и да прокоментарише ,,чаршијске приче'' о томе како су уштеде на реконструкцији ове улице произашле из тога да је урађено мање паркинга него што је требало и да се штедело на погрешним стварима.Морам да нагласим да се реконструкција улице Петефи Шандора вршила по пројекту који је направила претходна власт и да се тај пројекат није мењао. Тренутна локална власт није пројектовала поменуту улицу, већ је урађено све по постојећем пројекту. Мали, ситни политичари су искористили прилику да кажу да смо уштедели много новца на томе што нисмо правили паркинге у оном броју у којем су претходно направљени, наводно смо паркинге ускратили трговинама и тако даље. Истина је да смо радили по већ постојећем пројекту. Оно што је важно додати јесте чињеница да је првобитна вредност пројекта требала износити 42 милиона, а ми смо до сада потрошили мање од 14 милиона да би завршили 50 одсто улице. Не желим да рачунам, јер верујем да грађани сами могу да израчунају колико ће да кошта комплетна улица. Ово говори, пре свега, о једном коректном и поштеном односу према средствима пореских обвезника, рекао је Милојевић.

У наставку разговора са апатинским медијима, Милојевић је изавио да су завршени радови на пројекту „Слив Дунавац“ који ће од пролећа бити настављени са пројектом „Слив Дунавац 2“. У завршној фази је и пројекат замене азбестно-цементно цеви који је од краја Пригревачке дошла до почетка улице Димитрија Туцовића. Уколико временски услови дозволе, у наредним месецима ће се домаћинства прикључивати на нову водоводну мрежу. – рекао је помоћник председника општине за инвестиције Јевто Милојевић.