АСФАЛТИРА СЕ АДИ ЕНДРЕА У СВИЛОЈЕВУ, НАКОН ТОГА БИЦИКЛИСТИЧКА ДО КРУЖНОГ ТОКА

10.04.2024.

Почетком прошле године, Управа за капиталне улагање АП Војводине нашој општини је одобрила средства за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, где је за пројекат рехабилитације, изградње и санације саобраћајница на територији општине Апатин добијено 150.000.000,00 динара.

Како је у питању двогодишњи уговор, почетком 2024. нашој општини је припало и додатних 100 милиона динара да би се започети пројекат и завршио

Прошле године асфалтиран је Апатински пут у Пригревици и пут кроз насеље Рома од улице Нова до бента. Данас је започето асфалтирање улице Ади Ендреа у Свилојеву, а радове је обишла председница општине Апатин Дубравка Кораћ са својим сарадницима.

Упоредо са радовима у улици Ади Ендреа, завршавају се и они на изградњи бициклистичке стазе између Свилојева и Апатина. Тренутно смо у фази асфалтирања, улица Ади Ендреа ће бити готова већ сутра, а у наредна четири дана ће се асфалтирати и бициклистичка стаза и тиме ће друга фаза пројекта бити окончана, рекла је Дубравка Кораћ.

Председница наше општине је истакла и да се поменути радови одвијају на иницијативу мештана села, а посебно секретара МЗ Свилојево Жељка Рашете.