ЗАВРШЕНИ ИЗБОРИ ЗА САВЕТЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

08.08.2017.

Данас је у „Плавој сали“ општине Апатин одржана конференција за медије. Повод је било саопштавања изборних резултата са избора за савет МЗ који су се у недељу 06.08.2017 одржали на територији општине Апатин.

Представник општинске изборне комисије Јевто Милојевић изразио је задовољство да су избори прошли без иједног инцидента и проблема, а у цифрама то је изгледало овако:

На територији града Апатина, на изборе је изашло 3717 гласача, 206 гласачких лисића је било неважеће, а победу је однела листа „За напредни Апатин“ која је освојила свих 11 места у будућем саставу месне заједнице Апатин.

На изборима за МЗ Пригревицу изашло је 1630 гласача, од тога важећих листића је било 1527, а победу је однела листа „За напредну Пригревицу“ освојивши свих 9 места у будућем сазиву МЗ Пригревица.

Будући сазив МЗ Сонте ће представљати свих 9 кандидата са листе „За напредну Сонту“ коју је изабрала велика већина од изашлих 818 гласача.

Најмања излазност је била у Ромском насељу где је укупно изашло 108 бирача. Будући сазив МЗ Ромско насеље представљаће свих 7 кандидата са листе ГГ „За боље Ромско насеље“.

Највећа излазност је била у Купусини где је једино изашло преко 50%  односно 864 бирача. Будући сазив МЗ Купусине ће представљати свих 7 кандидата са листе ГГ „За Купусину за наше село“.

На изборима за савет МЗ Свилојево, 243 бирача која су изашла на изборе у недељу, изабрали су свих 7 кандидата листе „Заједно за Свилојево“ у будућем сазиву месне заједнице овог села.

Појединачне извештаје о резултатима избора свих кандидата можете погледати на сајту општине Апатину делу избори

http://www.soapatin.org/izbori