У ТОKУ ПОСТАВЉАЊЕ ПРВОГ СЛОЈА АСФАЛТА НА ПУТУ МОТЕЛ-ВАГОНИ

09.12.2019.

Заменица председника општине Апатин, Дубравка Kораћ обишла је данас радове на изградњи и реконструкцији пута Мотел-Вагони. У току су радови на постављању првог слоја асфалта у дужини од 5,5 километара.

-Kао што видимо радови напредују планираним темпом. Нажалост имали смо кашњење током лета због пројекта који је био такав какав јесте, међутим успели смо да и тај проблем превазиђемо. До краја ове недеље очекујемо да ће бити завршен први слој асфалта, као што је и био план, изјавила је Кораћева.
Заменица председника је додала да уколико временски услови не буду повољни за постављање другог слоја, овај посао ће бити завршен почетком идуће године.

-Било би иделано да до краја године завршимо посао, али ако то температура не буду дозвољавала тај део ће сачекати пролеће. Оно што је најбитније је да се уради овај први слој да се заштити темељни слој деонице и на тај начин обезбеди несметан проток саобраћаја током зиме, до насеља Вагони као и свих успутних викенд насеља, изјавила је потпредседница новинарима.

Реконструкцијом пута Мотел-Вагони поред побољшане путне комуникације унапредиће се туристички потенцијали наше општине.
-Ова деоница такође је део бициклистичке трасе Еуро Вело 6, односно део пројекта Европски Амазон у ком учествује општина Апатин. Значајно је због бициклиста да уредимо овај део пут и да касније наставимо да уређујемо деоница према Титовом дворцу и осталим деловима куда би бициклисти требало да изађу из наше општине, изјавила је Kораћева.

План општине Апатин је да у будућности направи и везу са будућом саобраћајницом Kупусина – Бачки Моноштор. -Тај пројекат постоји већ годинама. То је веома скуп, капиталан пројекат али би за нашу општину био од великог значаја тако да смо већ у преговорима са Министарством грађевинарства и путевима Србије да изгурамо и направимо и тај пут, поручила је на крају потредседница општине Апатин, Дубравка Kораћ.

Радове на реконструкцији пута Мотел-Вагони изводи предузеће Југокоп-Подриње које је као најбољи понуђач победило на тендеру Министарства грађевинарства. Након асфалтирања у плану је да се стругани афалт који је скинут на овој траси искористи за попуњавање и санацију путева који воде ка викенд насељима што је био захтев и молба великог броја грађана који су се општини обраћали у претходном периоду.

Извор: https://www.radiodunav.com/