ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ АПАТИН РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА АУСТРАЛИЈСКО-СРПСКЕ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ

03.08.2017.

U Plavoj sali SO Apatin održan je sastanak predstavnika Australijsko-srpske privredne komore i predsednika opštine sa saradnicima. 

Goran Droždibobsekretar Australijsko - srpske privredne komore, sa sedištem u Melburnu, i Srđan Pavić, budući predstavnik Vojvodine u ovoj komori, obojica rođeni Apatinci, istakli su kako im je želja da svojim angažovanjem pokušaju uticati na predstavljanje Apatina potencijalnim investitorima iz Australije. Takođe, pohvalili su proaktivnost lokalne samouprave, koja je izuzetno saradljiva i u kratkom roku odgovara na zahteve potencijalnih ulagača, a što nažalost ne odlikuje veliki broj drugih opština u našoj zemlji.

Sastanku su još prisustvovali i Maja Kuridža, vd direktora Slobodne Zone Apatin i Đorđe Vignjević, pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu. Kuridža je, kroz prezentaciju, upoznala goste sa privrednim potencijalima, kao i pogodnostima za potencijalne investitore u Slobodnoj zoni i opštini Apatin. 
 

Škrbić je istakao da je ovaj sastanak prvi korak ka uspostavljanju buduće saradnje sa potencijalnim investitorima iz Australije, a koja bi  u budućnosti mogla da rezultira novim radnim mestima u opštini Apatin.