ПРЕДРАГ ПЕРУНИЧИЋ ПОСЕТИО ОПШТИНУ АПАТИН

14.02.2019.

У циљу промоције нове стратегије развоја спорта, државни секретар за спорт Предраг Перуничић посетио је данас општини Апатин. Он је у оквиру посете, прво обишао спортску халу ОШ „Иван Горан Ковачић“ у Сонти, где су га дочекали председник општине Апатин Милан Шкрбић са својим сарадницима.

Перуничић је посетио тренинг ЖРК „Сонта“ којима је овом приликом поклонио лопте. Тренер клуба Стеван Михаљев се захвалио на посети и поклонима, истакавши да му је задовољство и част на указаној посети некада великог спортисте, а данас функционера, те да се нада да ће то послужити као додатни подстрек за даљи рад Сонћанки. 

Након посете Сонти, делегација је наставила пут ка Апатину, где их је велики број спортиста и грађана дочекао испред спортске хале ОШ“Жарко Зрењанин“.  Државни секретар за спорт је био гост на тренингу OКК „Апатин“ где је разговарао са тренером овог клуба Ненадом Угарковићем о новој стратегији развоја спорта. 

Посета је завршена фотографисањем и изјавом апатинским медијима, где је Перуничић истакао како се поред евалуације и анализе периода из претходне четири године 2014. – 2018. показано на које све начине спорт позитивно утиче на друштво. У наредном периоду биће циљ промоција и развој спортског туризма који је тренутно у експанзији. Посете локалним самоуправама су најбољи начин да сазнамо какво је стање на терену. Нова стратегија ће се правити за наредних 10 година, и управо је важно да из школе усмеримо нашу децу да се развијају кроз спорт. – закључио је Предраг Перуничић

ФОТОГРАФИЈЕ