ПОВЕЋАН БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ ОД КОРОНА ВИРУСА У АПАТИНСКОЈ ОПШТИНИ

24.11.2020.

У Србији се свакодневно, као и у целом свету, бележи пораст броја оболелих од вируса Ковид 19. О тренутној ситуацији са поменутим вирусом у општини Апатин, данас је говорила помоћница директора Дома здравља Апатин Бранка Бајић.

Ситуацију са вирусом Корона у нашој општини држимо под контролом, али постаје врло забрињавајуће јер је број оболелих у порасту. Прошле недеље у ово време на конференцији смо рекли да имамо 15 позитивних особа, данас их имамо 76. Поређења ради, од почетка пандемије у марту месецу, највећи број забележених случајева смо имали 25, рекла је Бајић.

Сви пацијенти чији је налаз позитиван, тренутно се налази у кућној изолацији, а према наводима сомборског Завода за јавно здравље мера самоизолације се одређује и за све чланове уже породице са којима је оболели у свакодневном контакту.

Број прегледа у Ковид амбуланти апатинског Дома здравља се повећао, те их је у претходних недељу дана било преко 200 од чега је преко 30% било позитивно. Међу позитивнима са налазом на вирус Ковид 19 је и 4 здравствена радника Дома здравља Апатин и двоје из Сомбора који долазе у Апатин као испомоћ, а на жалост један пацијент је услед оболења од Ковид 19 преминуо. Најстарији Апатинац оболео од вируса Ковид-19 је 1931. годиште, док је најмлађи пацијент рођен 1997. године.

Апелујем овим путем на све људе да поштују донете мере, да носе маске, да избегавају скупове, поготово оне у затвореном простору, те да се у продавницама што краће задржавају, поручила је помоћница директора Дома здравља Апатин.

Због повећаног броја људи који долазе у „црвену зону“, радно време Ковид амбуланте је продужено, те је сада од 8ч до 18ч, а грађани наше општине се пре доласка могу посаветовати  око повишене температуре и других симптома на дежурни телефон  025 773-503.