ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ АПАТИН И РЕГИОНАЛНЕ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СОМБОР

12.09.2017.

Председник општине Апатин Милан Шкрбић и председник Регионалне привредне коморе Сомбор, Зоран Булатовић данас су званично потписали документ о међуособној сарадњи којом ће обе стране покушати да створе што боље услове за рад привредника у Западно-бачком округу.

Булатовић је рекао да је сарадња на неком нивоу постојала и раније али да ће овакви споразуми додатно унапредити међусобне односе РКП Сомбор и општине Апатин. -Реформа коморе је стартовала 1. јануара 2017. године где се низом нових услуга и приступа омогућава привредницима да лакше послују. Поред ове сарадње са општином упућујем апел привредницима да се укључе максимално у рад РПК Сомбор јер смо ми сервис који ради за њих. -изјавио је Булатовић.

Директор Регионалне привредне коморе Сомбор се захвалио председнику општине Апатин на разумевању и истакао да ће заједничким деловањем покушати да остваре што боље услове за рад привредника.

Милан Шкрбић је подржао иницијативу владе Србије да се сарадња са Привредном комором интезивира, јер су они својевремено били носиоци свих иницијатива привредника. -У прилог сарадње локалних самоуправа са Привредним коморама говори и Дунавски бизнис форум на коме ће једна од тема бити везана за то да у будућности Привредне коморе треба да буду економски сервис модерне дипломатије.- рекао је Шкрбић.

Шкрбић је додао да о важности самог форума говори и да ће у њему учествовати председник Србије Александар Вучић, премијер Мађарске Виктор Орбан и други.