ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР ВЛАДИМИР БАТЕЗ СВЕЧАНО ОТВОРИО У ПРИГРЕВИЦИ ТЕРЕТАНУ НА ОТВОРЕНОМ

02.10.2018.

У Пригревици је данас свечано отворена теретана на отвореном коју су заједно изградили општина Апатин и Покрајински секретаријат за спорт и образовање. Подсећања ради, вредност инвестиције износи око 5,5 милиона динара, са тиме да је из покрајинских фондова добијено 2,5 милиона, а остало је финансирала општина Апатин.

Својим доласком свечано отварање увеличао је некада врсни одбојкаш, а данас Покрајински секретар за спорт и омладину, Владимир Батез, који је уједно и отворио теретану.

- Драга децо, поштовани председниче општине Апатин, драги родитељи, мештани Пригревице. Ја данас има велику част и задовољство да вам се обратим у име Покрајинске владе Војводине и у име Секретаријата за спорт и омладину, а које је заједно са општином Апатин финансирало ову теретану на отвореном. Изузетно ми је задовољство да вас видим овде и како чујем терен је увек препун вежбача и деце, те сам презадовољан што имате овде добре услове да се лепо дружите и да тренирате, јер је то важно за вас како би добро и здраво расли, а и деца која су активнија у спорту боља су у школи, казао је Владимир Батез.

Према Батезовим речима, општина Апатин је велики партнер Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, те се присетио да је прошле године реализован пројекат изградње спортских терена у Купусини, као и теретане на отвореном у Апатину.

Испред ОШ "Младост" из Пригревице, присутним гостима обратила се директорка Евица Остојић која се захвалила свим људима који су учествовали у изградњи теретане и пожелела деци да што више времена проводе овде вежбајући и одрастајућу уз спорт, а не уз мобилне телефоне.

- Надам се да ћете на леп начин користити ову "оазу" у нашем селу, не само за спорт, него и за дружење. Зато мобилне телефоне оставите код куће и дођите овде да се дружите са својим другарима,  изјавила је Остојићева.

Заменица председника општине Апатин, Дубравка Кораћ, исказала је велико задовољство завршавањем радова на овом пројекту, јер се о теретани на отвореном у Пригревици дуго говорило.

- Идејно решење је урађено пре више од годину дана и са великим задовољством кажем да је реализована баш онако како смо то планирали, пре свега захваљујући Покрајинском секретаријату за спорт и омладину као и канцеларији за локално-економски развој општине Апатин. Надам се да ћете је користити дуго, да ћете је чувати, надам се да ћемо и друге инвестиције у Пригревици направити онако како смо планирали, пре свега то се односи на реновирање школе. Читава ова идеја и смисао нашег рада је да ово село живи и да ви останете у њему и које би требало да иза нас остане лепше него када смо ми дошли, рекла је Дубравка Кораћ.

Извор: www.radiodunav.com

Фотографије