ОПШТИНИ АПАТИН ОДОБРЕНО 25 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ДРУГУ ФАЗУ СЛИВА „ДУНАВАЦ“

06.10.2017.

На основу пројекта канцеларије за ЛЕР, општини Апатин су од Управе за капитална улагања  одобрена средства у износу 25.344.038,71 динара. Учешће општине Апатин у овом пројекту биће 5.679.000,00 динара што инвестицију чини вредном преко 30 милиона динара.

Тим поводом, медијима се данас у „плавој“ сали општине Апатин обратио помоћник председника општине за инвестиције Јевто Милојевић од кога смо сазнали да су средства намењена за другу фазу пројекта слив „Дунавац“.

Тренутно су радови у току на сливу „Дунавац“ од улице Кружни насип дуж Средње улице до Николе Тесле, а друга фаза подразумева наставак од улице Николе Тесле кроз „есове“ па све до раскрснице улица Душка Трифуновића и Бранка Радичевића. По завршетку радова, колектор који до сада није мога да издржи обимније кише биће растерећен за 50% те се неће дешавати плављење улица у овом подручју који је ранијих година био велики проблем. – изјавио је Милојевић.

Од помоћника председника општине за инвестиције смо сазнали и да се завршетак радова који су тренутно у току у Средњој улици и на замени азбесно-цементних цеви у Пригревачкој и Д. Туцовића очекује до краја јануара 2018. године, а да би радови на наставку слива „Дунавац“ били започети следеће године у фебруару или марту.