ОДРЖАНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА КЛАСТЕРА ТРАНСПОРТА И ЛОГИСТИКЕ ВОЈВОДИНЕ

19.02.2018.

Кластер транспорта и логистике Војводине реализује пројекат под називом  "Удруживање потенцијала чланица Кластера и  учесника у туристичким услугама Дунавског региона у АП Војводини ради кооперације на пројекту развоја наутичког туризма са приоритетним усмерењем на развоју инфраструктуре и програме за пријем речних путничких бродова-крузера" који је финансиран од стране Покрајинског секретаријата за привреду и туризам АП Војводине.

Циљ пројекта је креирање стратегије за развој потребне наутичке инфраструктуре као и формирање адекватног туристичког програма који ће задовољити интернационалне туроператере и власнике бродова, за пристајања у путничким пристаништима предвиђеним за међународни саобраћај  на Дунаву, у АП Војводини, укључујући и Апатин. Пројекат треба да допринесе јачање конкурентности удружених кластера, других учесника и локалних  самоуправа на тржишту круз-туризма , као једног од приоритетних туристичких производа Републике Србије и АП Војводине. Пројектом је предвиђено формирање мреже локалних понуђача туристичких  производа/услуга, пре свега кроз неопходну едукацију ради постављања одређених стандарда за прихват туриста са крузера, односно постизање адекватног управљања туристичким ресурсима.

Присутнима се на отварању презентације обратио председник општине Апатин Милан Шкрбић који је истакао велики потенцијал који нуди крузерски туризам, а посебно је истакао како пре него се крене у реализацију пројекта треба направити јасан концепт са којим  све понудама могу да се задрже туристи који би пристајали у Апатин. Председник општине Апатин је истакао и да је обнова пристана који је лед прошле зиме срушио први корак ка томе да се Апатин врати на коридор седам.

Презентацију је у наставку присутнима представио менаџер кластера мр Милан Вучинић, након чега су своја искуства у интерактивној дискусији изнели Славица Хајдер из привредне коморе Војводине, помоћници покрајинског секретара за привреду и туризма Бранислав Бандић и Сергеј Тамаш, као и начелник Жељко Дворжак.