ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ ДАНА ДУНАВА

26.06.2017.

У Апатину ће се 29.06.2017 по први пут обележити међународни Дан Дунава. Тим поводом, конференцију је отворила в.д. директор ЈП за управљање путничким пристаништем и марином „Апатин“ Љиљана Крец најавивши да програм почиње у 10 часова у апатинској „Марини“  радионицом где ће деца цртати радове са темом Дунава, а најбољи рад ће бити награђен. У програму је и бесплатан обилазак Дунава чамцем Апатинка. Поред тога, у сарадњи са техничком школом са домом ученика из Апатина биће изложене фотографије са  мотивима природног резервата Горње Подунавље, а у 11 часова ће се одржати предавање светске организације за заштиту природе.

Испред Туристичке организације, Немања Јовић је говорио о наставку програма који ће се одвијати од 17 часова на шеталишту испред Православног Храма где ће бити изложени радови које су деца цртала пре подне у „Марини“. Поред тога малишини ће моћи поред угоститељског објекта Royall D да кувају рибљи паприкаш, те се за тај део сви заинтересовани могу пријавити у Туристичкој организацији или на број телефона 772-555 у току сутрашњег радног дана. Од 18 часова ће се организовати бесплатна вожња „Апатинком“ а пријаве се мог обавити на 515-0068.

У завршном делу конференције, координаторка КЗМ Милана Срдић је рекла да ће од 19 часова бити отворен „Дунавски еко парк“ . Фирма Coca Cola је одабрала Апатин да буде трећи град у ком ће да направе овако нешто. Парк ће осветљавати лед расвета, а поред игралишта за децу биће постављена и велика клупа која симболизује ток Дунава, као и кутак где ће се моћи одлагати отпад за рециклажу. Захваљујући компанији Coca Cola поред низа активности тог дана,  најинтересантнија ће свакако бити биоскоп на отвореном.

Љиљана, Немања и Милана позивају све грађане наше Општине да се одазову у што већем броју како би заједно уживали и по први пут обележили међународни Дан Дунава у нашем граду.