ОДРЖАНА 28. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЂА ОПШТИНЕ АПАТИН

13.10.2017.

Седница је започела усвајањем записника са 27. седнице Општинског већа општине Апатин.

По другој тачки дневног реда начелник општинске управе Недељко Вученовић је чланове општинског већа упознао са предлогом Одлуке о додели награде „ 24 октобар“ у смислу да су предложени кандидати за ову годину следећи: из области привреде „ Мелиса фарм“ из Апатина, из области спорта пок. Горан Несванулица из Пригревице, из области културно уметничког рада КУД „ Мажурет“ из Сонте, као и из области хуманитарног рада Ернест Јегер. Известилац је представио сваког од предложених кандидата понаособ,као и разлоге због којих су предложени, а Веће је усвојило предлоге.

По трећој тачки дневног реда известилац је био Синиша Јовановић руководилац одељења за урбанизам и имовинско-правне послове који је чланове Већа упознао са конкретним изменама. Реч је захтеву за доношење решења за покретање поступка отуђења непокретности у Јавној својини општине Апатин. Захтев су упутиле заинтересоване странке, „Лидл“ Србија и Барјактеревић Виолета, а у самим захтевима странке су образложиле разлоге због којих су поднеле захтеве.

По четвртој тачки дневног реда известилац је био начелник општинске управе Недељко Вученовић који је чланове већа упознао са петим изменама и допунама Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места Општинске управе општине Апатин и Правобранилаштва општине Апатин. Наиме, спрововођењем Одлуке о максималном броју запослених и у смислу рационализације, мора се ускладити и Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места, па су у складу са тим начињене измене.

У последњој тачки дневног реда усвојен је предлог решења о одобравању средстава из текуће буџетске резерве.