ОДРЖАНА 26. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ АПАТИН

21.08.2017.

Након усвајање Записника са 25. седнице Општинског већа општине Апатин, усвојен је извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Апатин за 2017. годину, за период јануар – јун 2017. године

 

У трећој тачки, усвојен је програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Апатин за 2017 годину

 

Четвртом и петом тачком, разматран је и утврђен програма комасације катастарске општине Сонта  и Одлука о спровођењу комасације у катастарској општини Сонта

 

У следећој тачки дневног реда, разматране су и усвојене информацје о степену усклађености планираних и реализованих активности за период 1. јануар – 30. јун 2017. године из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Апатин.

Седмом тачком усвојен је предлог Решења о давању сагласности на закључење вишегодишњег уговора  - набавка јавне расвете за Апатин и насељена места. Тендером ће општина Апатин набавити расвету за сва села и град заједно.

 

У осмој тачки усвојен је предлог Одлуке о давању у закуп Здравственој установи апотека „Galen Pharm“ Београд. Закупљени простор је на 10 година, а „Galen Pharm“ Београд се обавезао да ће задржати свих 13 радника из апотеке.

 

Деветом тачком усвојен је предлог Одлуке  о накнади за преглед умрлих лица и стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих изван здравствене установе, а већ у следећој тачки усвојен је и предлог Закључка о давању сагласности на закључење Анекса уговора о давању у закуп неизграђеног грађевинског земљишта

 

 У једанаестој тачки, усвојен је предлог Одлуке о додели средстава спортским организацијама за другу половину 2017. године. 28 клубова ће добити средства одобрена на основу конкурса и правилника.

 

Дванаестом тачком, утврђен је предлог Одлуке о измени Одлуке о мерама, начину и условима трајног уништавања коровске биљке амброзије (ambrosia artemsifolia), а у следећој тачки је утврђен предлога Одлуке о изменама Одлуке о заштити пољопривредног земљишта, усева и засада пољских путева и канала од пољске штете и организовању пољочуварске службе на подручју општине Апатин. Одређене су казне за прекршаје које ће бити 25000 динара за физичка лица, 75000 за предузетнике и 150000 за правна лица.

 

У претпоследњој тачки, усвојен је предлог Одлуке о висини накнаде штете оштећеним лицима настале услед напада напуштених животиња, ради мирног решавања спора, а у последњој тачки је разматран и усвојен  правилник о првим  изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у ЈКП „Наш дом“ Апатин.