ОБУКА ЗА МЛАДЕ ПРОМОТЕРЕ

30.07.2018.

Новосадски хуманитарни центар (НСХЦ) позива заинтересоване и мотивисане младе људе (18-30 год.) који живе у Новом Саду, Апатину, Кули, Сурдулици или Владичином Хану, да се пријаве за учешцће у програму мобилности и обуке за младе промотере.

Млади промотери (такође познати као греетерс) су волонтери који желе добродошлицу гостима у њиховом граду или региону. Они гостима показују свој крај као што би то радили са пријатељима или породицом. То је облик социјалног туризма: становници учествују у активностима гостију, а гости могу да упознају локални живот у местима које посећују.

Програм мобилности и тренинга се реализује у оквиру пројекта "Млади промотери - унапређење разумевања, изградња интеркултуралних компетенција" који финансира РYЦО - Регионална канцеларија за сарадњу младих. Пројекат реализује НСХЦ у партнерству са организацијом Сyри и Визионит и Удружењем наставника и ученика енглеског језика СОЛ.

Општи циљ пројекта је да допринесе помирењу у региону Западног Балкана кроз повец́ање мобилности младих, активизма и сарадње. Пројекат има за циљ унапређење интеркултуралног дијалога и разумевања у региону, те промовисање интеркултуралних компетенција као средства за јачање активизма и запошљавања младих. Стога ће за учешц́е у овом програму бити изабрана мешовита група од 20 младих људи (10 из Новог Сада, Апатина, Кула, Сурдулице и Владичиног Хана, и 10 из Пец́и, Ђаковице и Призрена).

Активности мобилности и обуке цће се одвијати у два дела:

- Први део ће трајати 3 дана и одржац́е се у Пећи, са посетама Ђаковици и Призрену, октобра 2018.

- Други део ће трајати 3 дана и одржаће се у Шапцу, са посетом Новом Саду, током новембра 2018.

Енглески језик ће бити главни језик и користиће се током читаве активности.

Трошкови обуке, путовања, смештаја, исхране и освежења ће бити у потпуности покривени пројектом.

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ?

Позивамо да се пријаве кандидати и кандидаткиње старости између 18 и 30 година, са довољним знањем енглеског језика да могу да прате обуку. Предност ц́е бити дата високо мотивисаним појединцима који су заинтересовани за путовања, интеркултурално учење, сусретање вршњака из региона и регионалну размену. Током одабира, пажња ц́е се посветити равномерној родној заступљености. Предност ц́е такође бити дата младима из угрожених група.

Заинтересовани треба да се пријаве попуњавањем формулара за пријаву  и слањем на е-маил адресу: mira.nshc@gmail.com . Рок за пријаву је 14. септембер 2018.

Успешне кандидате ћемо обавестити о одабиру до 21. септембра. НСХЦ задржава право да потенцијалне кандидате позове на разговор током одабира. Финална листа одабраних биће објављена до 28. септембра 2018.

Контакт особа за сва питања у вези са овим Отвореним позивом је Мира Новаковић Илин (емаил: mira.nshc@gmail.com телефон: 021/ 423-024

 

 

Пријавни формулар можете преузети ОВДЕ

Текст отвореног позива

Open call for youth promoters