ЈКП "НАШ ДОМ" БОГАТИЈИ ЗА НОВУ ЦИСТЕРНУ ЗА ОДВОД ОТПАДНИХ ВОДА

01.02.2019.

Возни парк апатинског Јавно-комуналног предузећа ,,Наш дом'' богатији је з нову цистерну за одвод отпадних вода. У питању је инвестиција вредна преко 8 милиона динара, а тим повоом је данас у овом предузећу одржана конференција за новинаре на којој су се присутнима обратили Милан Шкрбић, председник општине Апатин, и Небојша Смиљанић, вд директора ЈКП ,,Наш дом''.

- Куповоном првог ауто смећара пре нешто више од годину дана најавили смо даљу сарадњу општине и ЈКП-а ,,Наш дом'', с циљем побољшања инфраструктуре овог предузећа, а које је срце и душа једног града. Новим одлукама које су у протеклом периоду ступиле на снагу, ово предузеће је проширило обим свог посла, те је неопходно уложити значајна средства како би пословање ЈКП-а ,,Наш дом'' било ефикасније, брже и квалитетније. Осим два нова сметлара, купили смо три теренска аута за потребе нашег комуналног предузећа, најсавременију корпу која диже на 24,5 метара, а коју нема нико у округу. Данас видите ову нову фекалну цистерну која је неопходна апатинским комуналцима, јер је старо возило дотрајало. Све укупно, у протеклом периоду је уложено преко 50 милиона динара у ЈКП ,,Наш дом'', рекао је Шкрбић.

Према речима председника општине, цистерна највише ће значити мештанима Пригревице и Ромског насеља, јер они немају фекалну канализацију, те ће ово ново возило од данас свакодневно бити на терену.

Од Небојше Смиљанића, вд директора ЈКП-а ,,Наш дом'', добили смо податак да је у питању инвестиција укупне вредности 8.390.000 динара, без ПДВ-а.

- Постоји потреба за овом врстом комуналне услуге, јер у свом возном парку имамо дотрајалу машину, стару преко 20 година. Стару цистерну ћемо и даље држати у кругу, извршити потребне поправке на њој, а нова ће свакодневно радити, с крајњим циљем мањег чекања корисника на извршење услуге. Сама цистерна има шест кубика простора за складиштење, шасија је ДАФ-ова, а градња Ресорова, сазнајемо од Смиљанића.

Извор: 025info.rs