ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА ОПШТИНЕ АПАТИН

04.07.2018.

 

У великој сали Скупштине општине Апатин, у присуству 30-так најбољих ученика основних и средњих школа, као и њихових родитеља, представници општине Апатин честитали су ђацима на изузетним резултатима, пожелели им успешно даље школовање и поделили им заслужене награде.

Милан Шкрбић, председник општине Апатин, није крио задовољство због фантастичних успеха младих Апатинаца. Уз искрене честитке за остварене резултате, Шкрбић је изразио наду да ће се сви они, по завршетку школовања, вратити у свој град и учинити га бољим местом.

Дубравка Кораћ, заменица председника општине Апатин, је истакла како јој је изузетно драго што је на данашњој додели награда присутан велик број ученика.

- Част ми је што смо у згради СО Апатин имали прилику угостити ученикеосновних и средњих школа , наше најуспешније младе суграђане, а који су носиоци Вукових или других специјалних диплома.  Жеља нам је да општина Апатин сваке наредне године има све квалитетније награде за своје најбоље ученике, јер је то свакако мотив више за њихов даљи рад. Вуковци основних школа добили су ваучере у књижарама, док су ђаци генерације награђени таблетима. У средњим школама ученици генерације су добили лаптоп рачунаре, док су Вуковци у средњим школама добили путовање у Рим. Да бисмо подстакли ваннаставне активности и активности које нису део школске наставе, одлучили смо да награде уручимо и оним ученицима који су остварили изузетне резултате у глуми, рецитовању и слично, рекла је Кораћева и додала да је жеља општине да сваки труд ученика током његовог школовања  и убудуће буде адекватно и награђен.

Укупно 6 ђака генерације Основних школа са територије општине Апатин добило је таблете, 8 Вуковаца пропуснице за Бању Јунаковић и ваучере у износу од 3.000 динара у књижари ,,НетПоинт", док су 4 ученика који су за своју школу донели дипломе са републичких такмичења такође добили ваучере у књижари, на износ од 5.000 динара.

3 ђака генерације  из Средњих школа са територије општине Апатин награђено је лаптоповима, 7 ученика који су носиоци Вукових диплома добили су наградно путовање у Рим, док су три посебне награде за изузетне резултате на такмичењима током школовања, два таблета и један лаптоп, такође додељени тројици ученика средње школе.

Извор: 025info.rs