БЕСПЛАТАН ЗАГРЉАЈ ЗА ДАНЕ МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА

12.10.2018.

Поводом обележавања недеље менталног здравља, Центар за социјални рад Апатин, са удружењем грађана "Бреза" организовао је у центру Апатина, поред Градске фонтане, активности којима се промовише очување менталног здравља.

Учешће су узели корисници услуга Дневни боравак за особе са физичким инвалидитетим и интелектуалним тешкоћама и Помоћ у кући, као и запослени из Центра за социјални рад.

Поред штандова на којима су се могле видети и купити различите рукотворине које су израђене у боравку, сви посетиоци добијају и симболичне поклоне са порукама. Тик уз штанд, симболично је и  исцртано место да ком се деле бесплатни загрљаји.

Према речима Душка Бурсаћа, психолога Центра за социјални рад, Дани менталног здрваља обележавају се сваке године у октобру месецу.

- У питању је промоција менталног здравља, а што представља међународни празник. Основни циљ оваквих манифестација јесте да се грађанима укаже на важност очувања менталног здравља, истиче Бурсаћ.

Чињеница да живимо изузетно брзим и стресним животом увелико утиче на очување нашег менталног здравља, али уз здраве и лепе навике сами то можемо променити.

- Од изузетне је важности првенствено породица. Наопходно је да сачувамо здраву и нормалну комуникацију између чланова породице, односно између најближих. Ако изгубимо социјалну и породичну подршку, онда је наше ментално здравље итекако угрожено. Апелујем на људе да се окрену себи и другима око себе, да пријатељске односе које су изградили са људима чувају и негују коико год је могуће. Склони смо осамљивању, а то за ментално здравље никако није добро, поручује психолог Центра за социјални рад.

Извор: 025info.rs