АПАТИНСКА ПУБЛИКА СВЕ БРОЈНИЈА У БИОСКОПУ И ПОЗОРИШТУ

04.04.2018.

У разговору са медијима, директорица Културног центра Апатин Данијела Обрадовић, говорила је о периоду иза нас, као и о будућим плановима.

Задовољна сам како је 2017. година прошла, одиграно је укупно 11 дечијих представа, 21 представа за одрасле, одржане су 23 изложбе од којих је једна имала међународни карактер, где је учествовало 117 аутора из 34 земље. – изјавила је Обрадовићева.

У наставку разговора, Данијела нам је рекла и да је посебно поносна на дигитализацију биоскопа, што је донело већем броју пројекција, конкретно са 51 на 82 на основу чега се и број гледаоца повећао за 25% односно око 4000 гледаоца је погледало неку од пројекција у 2017. години. Број гледаоца је знатно већи када се том броју дода и позоришна публика. Посебно радује чињеница да смо имали јако добру сарадњу са ПУ „Пчелица“ Апатин и основном школом, где је само последњу представу погледало преко 1200 деце. Овакве бројке дају ветар у леђа свима нама у Културном центру, те се са правом надамо још успешнијој 2018. години.

Највећи понос Културног центра Апатин је сопствени пројекат, представа „Горење народа“ која је оборила све досадашње рекорде. Наиме за само два месеца, представа је одиграна 5 пута и сваки пут се тражила карта више. Посебно радује чињеница да је ова представа редитељски првенац нашег Апатинца Милана Вејновића.

Велико је задовољство видети да Апатин има позоришну публику која цени наш труд и рад. У прилог томе говори и чињеница да су карте за вечерашњу представу Хор бечких дечака продате за свега два дана.