ЗАВИЧАЈНА УДРУЖЕЊА ОПШТИНЕ АПАТИН НА САЈМУ ЗАВИЧАЈА У НОВОМ САДУ

13.02.2024.
Пети "Сајам завичаја - завичај кроз привреду, туризам и културу", који традиционално окупља Србе из целог региона, а у оквиру кога ће вредности свога краја представити више од 160 излагача из Србије, Босне и Херцеговине, Мађарске, Хрватске и Црне Горе отворили су данас министар за рад запошлјавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић као и директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон.
 
Вучевић је казао да заједничка и идентитетска култура не могу да буду спутане административним границама.
 
"Да бисмо поштовали друге, природно је да прво поштујемо себе. Прво морате да волите своју кућу и породицу да бисте волели друге, а исто је тако и за државу. Чувамо наш заједнички дух, културу не могу да нам забране, то је нешто што нас краси, а сигуран сам да стижу нове генерације са којима се нека нова зора буди", рекао је Вучевић.
 
Општину Апатин на сајму су предстаљали Завичајно удружење Личана “Никола Тесла”, Завичајно удружење Срба пореклом из Босне и Херцеговине “Петар Кочић”, УГ Плави талас, КУД Царза, као и заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић и председник скупштине општине Апатин Милан Шкрбић.