ЗАСЕДАО КРИЗНИ ШТАБ, ГРАЂАНИ МОГУ ДА СЕ ЈАВЕ ЗА САНИРАЊЕ ШТЕТЕ

19.07.2021.

Поводом ванредне ситуације коју су изазвале временске неприлике током јучерашњег дана, а посебно вечери, те најаве истог за данас, заседао је општински штаб за ванредне ситуације којим је председавала председница општине Апатин Дубравка Кораћ. Састанку су присуствовали представници полиције, месних заједница, ЈКП „Наш дом“ Апатин, те локалне самоуправе.

Екипе ЈКП „Наш дом“ Апатин су добар део вечери и ноћи провели на терену како би санирали последице олујног невремена, о чему је говорио директор овој јавног предузећа Небојша Смиљанић.

Гледали смо да предузмемо мере које ће бити најеикасније и у најбржем времену отклонити огромну количину атмосферских вода која је пала у нашој општини. Све пунктове у граду смо покрили са људима који су највише радили на чишћењу сливних решетки, како би атмосферске воде биле одвођене на прави начин. Базирали смо се и на рад наших црпних станица и гледали да помогнемо грађанима који су се јављали да имају проблем са атмосферсим водама у својим домаћинствима, рекао је Смиљанић

Председница наше општине Дубравка Кораћ, се након састанка у обраћању медијима захвалила ЈКП „Наш дом“ Апатин, чији радници су током ноћи дежурали на терену, а исто ће наставити и данас, као и секретарима месних заједница.

Донета је одлука да се формира тим ком грађани могу да пријаве насталу штету услед падавина, тако да могу да се јаве у своју месну заједницу и да позову комисију која ће изаћи до краја недеље на терен и утврдити евентуалну штету. У случају да грађани имају проблем да им је вода ушла у кућу, подруме и да нису у ситуацији да то сами санирају могу да позову ЈКП „Наш дом“ и екипа чим буде слободна, појавиће се на тој адреси, поручила је Дубравка Кораћ

Председница је замолила грађане за стрпљење и позвала их на савесно опхођење, јер је приликом чишћења свашта пронађено у одводима, што је онемогућавало воду да отиче.

Зачепљене су решетке, сливници су зачепљени, тиме се отежава рад и тиме грађани сами себи стварају проблем. Ја их заиста молим да отпад одлажу на места која су предвиђена за то, што је много корисније него да се прави сензационализам од сваке појаве у граду, као што је био случај са јучерашњом кишом, рекла је председница општине Апатин.

Број телефона ЈКП "Наш дом" Апатин 025/772-415

Месна заједница Пригревица, 063/118-22-50

Месна заједница Свилојево, 069/797-434

Месна заједница Купусина, 063/735-64-10

Месна заједница Сонта, 060/379-23-22

Месна заједница Апатин, 060/656-62-11