ВЕЛИКА УЛАГАЊА ОЧЕКУЈУ ОШ “ЖАРКО ЗРЕЊАНИН” ТОКОМ ГОДИНЕ

20.03.2023.

Локална самоуправа је у буџету за 2023. годину определила значајна средства за реконструкцију основне школе “Жарко Зрењанин” Апатин. О радовима који су тренутно у току, ономе што је завршено, као и плановима за текућу годину је говорила директорица школе Јасна Павићевић.

Током зимског распуста ми смо кренули са реконструкцијом учионица у приземљу новог дела школе. Постављени су ламинати у свим учионицама, замењене су цеви од грејања, а поствљени су и нови радијатори, који су за разлику од старих сада приступачнији и много ефикасније греју, рекла је на почетку разговора Јасна Павићевић.

На жалост, почетком  школске године десила се хаварија на грејању у подземном воду, а како би се дугорочно решио проблем, постављен је комплетан нови вод у десном крилу школе. Директорица основне школе је наговестила и да је план, из превентивних разлога, да се исто уради и у левом крилу школе након завршетка наставе.

Тренутно се одвијају радови на замени кровова од учионица у приземљу школе уз постављање изолације и надам се да ће у току идуће недеље кренути и замена столарије у тим учионицама. План је да сте у току пролећног распуста у свим тим учионицама спусте плафони, постави лед расвета, као и да учионице буду окречене и добију нови намештај, поручује директорица ОШ “Жарко Зрењанин” Апатин.

Од Јасне Павићевић смо сазнали и да се планира опремити простор за децу са посебним потребама, где ће моћи са својим пратиоцима да проводе време пре и после часа, када временски услови не дозвољавају да буду у дворишту.

Директорица школе се поред свега, захвалила локалној самоуправи и на куповини белих табли за учионице, чиме су зелене табле и креде заувек отишле у историју.

Поред свих улагања која се планирају из средстава које обезбеђује локална самоуправа, треба напоменути и да је школа аплицирала код Министарства просвете за замену столарије у старом делу школе, у Покрајински секретаријат је послат пројекат за замену столарије на првом и другом спрату новог дела школе, док је код Министарства правде аплицирано за опремање учионице за технику и технологију.