ВАЊА УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО ОФК МЛАДОСТ АПАТИН И РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СПОРТСКИХ КЛУБОВА

29.11.2023.

Нашег прослављеног ватерполисту и дугогодишњег репрезентативца Вању Удовичића, данас је на стадиону крај Дунава дочекала председница општине Апатин Дубравка Кораћ са својим сарадницима.

Господин Удовичић  претходних месеци обилази мање средине и у разговору са клубовима жели да чује објективне проблеме са којима се спортски колективи сусрећу, као и на који начин може да им се помогне. Данашњем састанку, о раду и изазовима у својим клубовима, говорили су представници ФК Динамо из Сонте, ФК Тереквеш из Свилојева, РК Пригревица, ЖКК Срне из Апатина, као и домаћини из ОФК Младост Апатин.

Представници клубова су истицали да им је акценат у раду са млађим селекцијама на стварању нових играча, као и да се бављење спортом што више омасови. Генерални секретар Спортског савеза општине Апатин Радомир Радујко говорио је о доброј конекцији са спортским клубовима, као и значају сарадње са локалном самоуправом, што за резултат даје велики број деце који се последњих година активно бави спортом.

Председница наше општине се захвалила Вањи Удовичићу на посети Апатину, где је како је рекла, још пре осам година са њим разговарала о проблемима у спорту.

„Драго ми је што смо имали могућност да видимо да су многи од тих проблема и решени или су у процесу решавања. Такође види се знатна промена у раду Спортског савеза као организације преко које општина финансира и подржава рад спортских клубова. Имали смо добар састанак са представницима неких од клубова наше општине који су изнели своје проблеме и потребе и надам се да ћемо наредни периоду да искористимо да унапредимо рад Спортског савеза и свим тим клубовима појединачно помогнемо“, рекла је Дубравка Кораћ.

Удовичић је изразио задовољство што је поново у Апатину, општини која ставља у сам врх својих приоритета и свог деловања положај младих и положај спортских организација.

„То показује својом посвећеношћу, али и финансијским деловањем и издвајањем преко 5 процената буџета за помоћ младима и спорту и то је заиста за пример не само за територију Републике Србије, него и за Европу. Разговарали смо са представницима неких од клубова о изазовима са којима се суочавају спортски колективи, дневним оперативним проблемима, чули смо и одређене конструктивне критике са њихове стране, како да унапредимо и сагледамо боље и стратешки се определимо у наредном периоду како да до њих допремо на још квалитетнији и бољи начин“, поручио је Удовичић.