УРУЧЕНО 10 УГОВОРА О САМОЗАПОШЉАВАЊУ И ЈЕДАН ИЗ КАТЕГОРИЈЕ ТЕЖЕ ЗАПОШЉИВИХ

25.10.2023.

На основу заједничког пројекта Националне службе за запошљавање и општине Апатин, по јавном позиву незапосленима за доделу субвенција за самозапошљавање данас је уручено 10, док је по јавном позиву послодавцима за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих уручен један уговор.

Свјетлана Нешић, начелник одељења за програме запошљавања, предузетништво, образовање и обуке испред НСЗ Сомбор је рекла да је општина Апатин определила 2 милиона динара, док је НСЗ у пројекту учествовала са 1,9 милиона динара.

„Сви захтеви ове године који су поднети су и одобрени, а такође, кроз самосталан програм запошљавања Националне службе за запошљевања је одобрено још 7 захтева са територије општине Апатин, што је укупно 17 нових предузетничких радњи новоотворених на територији општине Апатин. Што се тиче новозапошљавања из категорије теже запошљивих лица, поред овог једног, кроз самосталан пројекат НСЗ је одобрено још 8 запошљавања са територије општине Апатин“, рекла је Свјетлана Нешић.

Кориснике пројекта испред локалне самоуправе поздравио је заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић, пожелевши им много успеха у даљем раду.

„Имамо дугу и успешну сарадњу са Националном службом за запошљавање, што је резултовало на десетине нових запошљавања у претходним годинама и са том праксом ћемо наставити и у наредним годинама. Задовољство нам је што можемо својим суграђанима помоћи на овакав начин и надам се да ће добијена средства на најбољи начин искористити у својим пословима“, поручио је Ђукић.