УПИШИ СРЕДЊУ ШКОЛУ У АПАТИНУ – НАКОН ПРИГРЕВИЦЕ, ПРЕДАВАЊА У СОНТИ, СВИЛОЈЕВУ И АПАТИНУ

22.03.2023.

Представници апатинских средњих школа Санија Секицки и Ивица Јуришин, синоћ су бенефите својих школа представили родитељима осмака ОШ „Младост“ Пригревица. Следећи термин је заказан за четвртак 23.03. од 16 часова у ОШ „Иван Горан Ковачић“ у Сонти и 17:30 у ОШ „Киш Ференц“ у Свилојеву. Предавање ће 27.03. од 17 часова слушати и родитељи најстаријих ученика ОШ „Жарко Зрењанин“ у Апатину.

Након циклуса презентовања апатинских средњих школа родитељима деце у нашој општини, план је да деца посете Техничку школу са домом ученика у Апатину, као и Гимназију и стручну школу Никола Тесла, а након тога ће се иста пракса пренети и на друге основне школе у Западнобачком округу, најављују представници апатинских средњих школа.

На овај начин, представници апатинских средњих школа желе да наставе тренд од претходних година, када је број ђака који је одлучио да настави школовање у Апатину надмашио број оних који су уписали средњу школу у другим срединама

Подсећања ради, у првом кругу уписа у текућој школској години, 123 ученика је као прву жељу навело неки од пет смерова апатинских средњих школа, што је повећање од 27 процената у односу на први круг у претходној школској години.