У СУБОТУ ОДРЖАН “КУП ПАНОНИЈЕ”, АПАТИНЦИ ОСВОЈИЛИ СЕДАМ МЕДАЉА

28.05.2023.

У суботу 27.05.2023. године на регатној стази у рукавцу код ресторана "Плава ружа" одржана је традиционална кајакашка регата "Куп Паноније". Учешће је узело 12 клубова из Бездана, Сомбора, Кањиже, Новог Кнежевца, Сенте, Бачке Паланке, Новог Сада, Сремских Карловаца и Вишњићева са приближно 200 такмичара који су се такмичили у 40-ак трка у свим узрасним категоријама.

У екипном пласману најуспешнији је био кајак клуб "Дунав" из Бездана, други су били кајакаши "Таркетт"а из Бачке Паланке а трећи"Лимана" из Новог Сада.

Екипа домаћина предвођена тренером Јовом Мандићем остварила је добар резултат освајамјем 7 медаља. У конкуренцији сениора Марко Ковачевић је био трећи, а Дајана Уртајл  прва. Код јуниора Марко је био 8, а Дајана друга и у миx двоседу Дајана Уртајл-Марко Ковачевић су били други. У трци јуниорки у дисциплини двоседа посада у саставу Соња Уртајл-Ања Ковачевић су биле друге. У категорији кадеткиња у трци једноседа Соња Уртајл је била друга, а Ања Ковачевић трећа, а заједно у двоседу су биле прве чиме су наставиле златни низ у овој дисциплини.

“Нешто ново ове године што смо увели су трке у веслању СУП дасака. Ту смо позвали и наше суграђане да узму учешће, где су нам се одазвали Ненад Ђорђевић и Ненад Дрча. Лепо време које нас је послужило јуче и мирна вода, испунили су све предуслове за једно лепо такмичење. Што се тиче нас из организације, потрудили смо се да и све остало буде како треба, тако да мислим да су сви из Апатина отишли позитивних утисака и задовољни. Што се тиче резултата наших такмичара, задовољни смо освојеним медаљама, јер континуитет је настављен да се са такмичења враћамо са медаљама. Потврда да Ања, Соња, Дајана и Марко који су тренутно у такмичарском погону под будним оком тренера Јове квалитетно раде и да сигурно можемо да очекујемо и да се надамо новим медаљама, на шта смо и навикнути од такмичара Паноније кроз њену историју која је дуга безмало 8 деценија”, поручују из КК Панонија