У НЕДЕЉУ У 10:30 СТАРТУЈЕ 27. ДУНАВСКИ ПОЛУМАРАТОН

13.10.2023.

Све је спремно за 27. Дунавски полумаратон, који ће се одржати у недељу, 15. октобра

Овај спортски догађај је постао традиција и понос нашег града, а све захваљујући посвећеном раду Атлетског клуба Апатин.

На данашњој конференцији за штампу, Радомир Радујко секретар Спортског савеза општине Апатин, испред локалне самоуправе, срдачно је поздравио организаторе овог спектакла. Он је истакао значај овог догађаја за Апатин и позвао све грађане да се придруже и подрже такмичаре на старту и циљу трке.

Горан Чегар, председник Атлетског клуба Апатин, подсетио нас је на прву трку одржану 7. јула 1995. године са стартом код Беле лозе. Тада је имао само 17 година, али је та иницијатива довела до ове импозантне спортске манифестације. Kроз године, Дунавски полумаратон привукао је велики број страних гостију, а ове године имамо чак 850 пријављених такмичара!

Очекује нас много узбудљивих трка, укључујући трку за децу, трку на 21 км са 317 пријављених такмичара, трке штафета са чак 300 пријављених на 10 км, и по први пут, нордијско ходање са 15 пријављених такмичара. Такмичари долазе из 10 различитих земаља, а своје учешће потврдили су прошлогодишњи победник Ђуро Борбељ и олимпијка Слађана Пејовић из Црне Горе.

За све учеснике су обезбеђене тркачке мајице, торбе, медаље и дипломе које ће трајно обележити њихово учешће у овој традиционалној манифестацији.

Трка почиње у 10:30 ујутру и завршава се у 13:30 поподне. Дуж стазе ће бити постављени штандови са освежењем, а атмосферу ће подизати седам ДЏ-ева и више бендова.

Траса трке води од Бање Јунаковић, делом према Пригревици, до шуме где је окретиште на 2,5 км, пролази кроз Бању Јунаковић, Пригревачком , Димитрија Туцовића, Марка Орешковића, Српских Владара, Дунавском, све до Плаве руже, где је друго окретиште.

Придружите нам се и будите део овог спортског спектакла!!!!

Видимо се на 27. Дунавском полумаратону у недељу, 15. октобра!