У НАРЕДНИХ МЕСЕЦ ДАНА ИЗЛИВАЊЕ ТЕМЕЉА ЗА ИЗГРАДЊУ ХРАМА У ПРИГРЕВИЦИ

13.05.2022.

Крајем прошле године се озваничила идеја о изградњи будућег православног Храма Свете великомученице Марине, у народу познатије као Огњене Марије у Пригревици.

Први радови на ослобађању простора су убрзо и започети, а ових дана се врше припреме за изливање темеља на ком ће будући Храм бити изграђен.

О томе како теку радови и шта се планира у наредним фазама, председница општине Апатин Дубравка Кораћ и њен заменик Радован Ђукић данас су разговарали са свештеником апатинске парохије Младеном Глушцем и председник грађевинског одбора  Душаном Новковићем.

Презвитер Глушац се захвалио локалној самоуправи на досадашњој помоћи око израде пројекта, рушења старе зграде, као и овогодишњој донацији од 8 милиона динара.

Поред тога, велику подршку изградњи будућег пригревачког Храма пружили су и сами Пригревчани прикупивши средства oд преко 2,5 милиона динара. То ме јако радује, а рекао сам и крајем прошле године када се кренуло са рушењем старе зграде, да село да би осећало цркву као своју, морају је они сами и саградити, што Пригревчани и чине, поручује свештеник апатинске парохије.