У АПАТИНУ СЕ СНИМА СПОТ ЗА ОВОГОДИШЊЕ ТАКМИЧЕЊЕ „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“

04.08.2021.

Општина Апатин четврту годину за редом учествује на фестивалу „Србија у ритму Европе“. Ове године ће нашу општину вокално представљати Зорана Мрђа, а за кореографију су задужене апатиснке мажореткиње Мила Врачар и Миња Лазић.

Такмичење ће бити одржано 5. септембра у Чачку, а као и ранијих година директно ће га преносити телевизија „Прва“. На манифестацији учествују представници 24 градова и општина из Србије, а представнице Апатина ће наступити под редним бројем 23 и представљаће Данску са песмом „Where I Am“, са којом је Данска певачица Ања наступила на Евровизији 2017. године.

Аудио Зоранине изведбе ове нумере је готов, а данас се у Апатину снима први део спота за песму, док ће други део бити снимљен 10. августа у Чачку. Продукцију спота ради „Прва српска телевизија“, а снимање ће данас бити обављено на три локације и то: испред зграде општине Апатин, на Дунаву код храма и у Специјалном резервату природе „Горње Подунавље“, односно на молу Купусинске чарде.

Према речима Данила Тркуље, координатора пројекта „Србија у ритму Европе“ за Апатин, представници наше општине су од како учествују у овом такмичењу, сваке године остваривали све боље резултате.

-Прошле године смо били трећи и мало нам је недостајало да победимо. У принципу, да смо добили мало више бодова путем СМС гласова били би први, јер смо по оцени жирија били други и буквално нам је фалила само подршка људи који гласају слањем СМС порука. Овом приликом позивам све Апатинце који су у могућности, да се укључе у гласање и пошаљу СМС поруку са текстом: „Песма 23“ на број 1557 како би заједничким снагама победили и ово такмичење следеће године довели у Апатин, рекао је Тркуља.

Он је напоменуо да је учешће у такмичењу „Србија у ритму Европе“ пре свега промоција Апатина, као општине са великим туристичким потенцијалима.

Извор: Радио Дунав