У АПАТИНУ ОДРЖАНА ВЕЖБА „СИСТЕМ 2021“

05.11.2021.

У акваторију апатинске марине данас су специјализоване јединице цивилне заштите МУП-а Србије – Сектора за ванредне ситуације у Сомбор релизовале оперативно-тактичку вежбу субјеката и система заштите и спасавања „Систем 2021“ .

На вежби је учествовало преко 100 припадника Друштва за подводне активности из Апатина, чланова добровoљних ватрогасних друштава, полиције, наутичара, Црвеног крста, Војске Србије, јавних предузећа и других удружења значајних за заштиту и спасавање људи и имовине.

Уз употребу пловних објеката и других средстава, здружене јединице су данас приказале могућности гашење пожара, спасавања на води, одбрану од поплаве, постављање специјалних плутајућих брана као заштите од истицања нафте и њеног ширења, спасавање утопљеника и угрожених у ванредним ситуацијама те њихову евакуацију и транспорта на сигурно.

Апатинци су успешно извели сваки од задатака, испоштоване су све мере безбедности а закључак је да је ова јединица спремна да адекватно одговори на сваки позив за помоћ у спасавању људских живота и материјалних добара.

Извор Радио Дунав