ТРИ ПОРОДИЦЕ У СОНТИ ДОБИЛЕ КУЋУ ПРЕКО КОНКУРСА МИНИСТАРСТВА ЗА БРИГУ О СЕЛУ

19.10.2021.

У циљу смањења миграторних кретања становништва која доводе до депопулације у руралним подручјима Републике Србије, те мотивисања сеоског становништва да остане на селу, као и да се подстакну млади људи да се врате на село решавањем стамбеног питања, Влада Републике Србије је преко Министарства за бригу о селу расписала Програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом.

Велико интересовање за Програм влада и на територији оптштине Апатин, те се за исти може подробније распитати и у згради општинске Управе, а конкурс је расписан до 01.11.2021.

Почетком септембра, породица Чугаљ из Пригревице била је прва која је добила кућу кроз овај конкурс, да би крајем истог месеца у министарству за бригу о селу, председница општине Апатин Дубравка Кораћ потписивањем три уговора омогућила да исто толико породица добију кући на селу. Куће су тада добили Радмила и Ђуро Малбаша у Свилојеву, Марија Узелац и Дејан Бунчић, као и Сања Цицо и Небојша Пиплица у Пригревици.

Данашњим потписивањем уговора, поред надлежног министарства и председнице општине Апатин Дубравке Кораћ, своје потписе су ставили и будући власници кућа у Сонти Силвија Петровић, Данијела Дробина и Јелена Божић.