СТИПЕНДИЈЕ ЗА 146 СТУДЕНАТА СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ АПАТИН

25.12.2021.

Након што су почетком школске године потписани уговори о стипендирању средњошколаца, те са онима којима ће наша општина финансирати боравак у Дому ученика, синоћ је 146 студената наше општине потписало уговоре којима се општина Апатин обавезује да ће их стипендирати месечно у износу од 9.000,00 динара, за шта је у буџету опредељено 11.700.000,00 динара.

Председница општине Апатин Дубравка Kораћ поздравила је студенте и пожелела сретно Бадње вече и Божић свима који ове празнике прослављају по грегоријанском календару.

У свом обраћању, председница је говорила о свим мерама које су спроведене у области образовања и омладинске политике у претходном периоду, те најавила повећање стипендија од јуна на 12.000,00 динара, као и новину да ће локална самоуправа за пет студената који су били њени стипендисти обезбедити бесповратна средства у висини од 10.000,00 еура уколико након школовања покрену сопствени бизнис на територији општине Апатин.

Поред основних и мастер студија, наша општина може да се похвали и да стипендира 5 студената на докторским студијама. Њима је синоћ, поред уговора о стипендирању, председница општине Апатин Дубравка Кораћ са својим замеником Радованом Ђукићем, уручили ваучере у висини од 25.000,00 динара које ће наши докторанти моћи да искористе за путовање.

На крају свог обраћања, председница је позвала студенте да своје идеје и позитивна запажања из градова у којима студирају пренесу у наш град, поручивши да предлоге и сугестије увек могу рећи њој или неком од њених сарадника.