СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ ЗАКАЗАНЕ ЗА 2. ЈУН У АПАТИНУ

25.05.2023.

Данас су у Великој сали Скупштине општине Апатин, секретар Спортског савеза општине Апатин Радомир Радујко и заменик председнице општине Радован Ђукић одржали конференцију за медије на којој су најављене спортске игре младих које ће се одржати у оквиру пројекта “Караван радости и пријатељства”. 

Ђукић је овом приликом изразио задовољство што је општини Апатин припала част да буде овогодишњи домаћин ове манифестације која за циљ има промоцију и укључивање што већег броја деце и младих у спортске и рекреативне активности.

“Оно што је веома битно нагласити јесте да је негде општина Апатин иницирала учешће на самом овом пројекту, где је само још једна у низу од ствари која наша деца из основних школа могу и требало би да спроводе, односно, где је прилика да на најбољи могући начин покажу своја спортска умећа”.

Велики број ђака основних школа са територије општине Апатин узеће учешће на “Спортским играма младих”, а у којим дисциплинама ће се они такмичити рекао је секретар Спортског савеза општине Апатин Радомир Радујко.

“Дисциплине у којима ће се основци од првог до осмог разреда такмичити су атлетика - трка на 60 метара и дечаци и девојчице, фудбал “Coca-cola Kup” и дечаци и девојчице од петог до осмог разреда, мали фудбал од првог до четвртог разреда само дечаци, улични баскет 3 на 3 и дечаци и девојчице и између две ватре, деца од првог до четвртог разреда”.

Спортске игре младих биће отворене 2. јуна са почетком од 9:00 ч на Тргу Николе Тесле у Апатину, а затим ће бити уприличен свечани дефиле кроз центар града до Техничке школе са домом ученика, где ће се одвијати такмичарски део који је заказан за 10 часова.

Извор: 025инфо