СИТУАЦИЈА СА КОРОНА ВИРУСОМ СТАБИЛНА, ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ТРЕЋОМ ДОЗОМ

31.08.2021.

Све веће бројке позитивних грађана на вирус Ковид 19 у нашој земљи су вести какве слушамо свакодневно. Како се наша општина носи са надолазећим четвртим таласом овог вируса, разговарали смо са помоћницом директора Дома здравља Апатин Бранком Бајић.

Тренутно је ситуација стабилна. Дневно се на преглед у „Црвену зону“ јавља 5 до 10 људи, а имамо 18 суграђана који су позитивни на вирус, каже Бранка Бајић

Општина Апатин има 8483 грађана који су примили обе дозе вакцине, док на ревакцину чека још њих 202. Трећу дозу вакцине је примило 432.

Да би људи примили трећу дозу вакцине, неопходно је да прође 6 месеци од ревакцине. За вакцинацију кинеском вакцином Синофарм, грађани могу да се јаве свакодневно од 7:30 до 12ч без претходног заказивања, док је за пријем треће дозе вакцином Фајзер, потребно заказивање или се најавити на број телефона 064/82-92-091 и у врло кратком року грађани ће бити позвани, додала је Бајићева

Подсећања ради, „Црвена зона“ апатинског Дома здравља отворена је радним данима од 8 до 14ч, док суботом и недељом не ради.