САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ ПРОБЛЕМА У СНАБДЕВАЊУ ПРИРОДНИМ ГАСОМ

11.01.2024.

Након многобројних обраћања грађана у вези проблема које имају са снабдевањем природним гасом, те немогућности да истим загреју своје домове, општина Апатин апелује на Србијагас да у складу са саоптењем које је та компанија издала, поступе у најкраћем временском року и омогуће за све грађане наше општине несметану испоруку поменутог енергента.

„Општина Апатин је претходне две године путем конкурса у сарадњи са Министавом рударства и енергетике омогућила да 150 домаћинстава наше општине своје котлове на чврста горива замени новим, еколошки прихватљивијим, док се тренутно спроводи пројекат где ће 11 установа на територији наше општине такође своје дотрајале котларнице заменити новим, на природан гас. Примере добре праксе ћемо следити и убудуће, те се надамо да ће и Србијагас пратити овај тренд, како бисмо заједно наставили са идејом преласка на еколошки прихватљивији начин грејања за све наше суграђане“, рекао је помоћник председнице општине Апатин за комуналну област и рурални развој Томислав Силађи.

 

САОПТЕЊЕ СРБИЈАГАСА

У вези са проблемом у снабдевању потрошача природним гасом на дистрибутивној гасној мрежи ниског притиска (ДГМ Апатин), која је у надлежности ОДС ЈП „Србијагас“, Радна јединица Нови Сад, обавештавамо наше купце о следећем:

Јавно предузеће „Србијагас“ улаже максимум напора да реши проблем са којим је део грађана Апатина суочен последњих неколико дана,  а који је настао због смањеног капацитета гаса у дистрибутивној гасној мрежи.

Сагласно Плану инвестиција предузећа „Србијагас“, реализација пројекта у Апатину ће започети у најкраћем могућем року.

Проблем који је наслеђен од предузећа „АПА-ГАС“, од којег је ЈП „Србијагас“ преузело мрежу на овом подручју, а који је тренутно изражен због повећане потрошње гаса због ниских температура, биће решен изградњом још једне мерно-регулационе станице.

Пројектовање овог објекта је завршено, а његова изградња  и завршетак зацртано је Програмом пословања предузећа „Србијагас“ и стављено је у приоритетне инвестиционе пројекте предузећа у 2024. години.

 

Нови Сад, 10. јануара 2024. године                   

Служба за односе с јавношћу и маркетинг