РЕКОНСТРУИСАЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА У СОНТИ И АПАТИНУ

02.11.2023.

На основу конкурса који је средином марта расписао Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство за уређење атарских путева, општини Апатин су одобрена средства у висини од 13.147.503,00 динара.

Укупна вредност инвестиције је 20.210.728,00 динара, чиме ће се реализоват реконструкција путеви на иницијативу наших пољопривредника из Апатина и Сонте. У Апатину је то кат. парцела 10192, или конкретније продужетак улице Јуке Колака ка Курјачици у дужини од једног километра, док ће у Сонти бити урађено 750 метара ливадског пута на делу кат. парцела 9505/1, 9505/2 и 8336, тачније у наставку Кајмакчаланске улице ка атарима.

Како теку радови у Сонти, данас је дошла да се увери председница општине Апатин Дубравка Кораћ са својим помоћником за комуналну област и рурални развој Томиславом Силађијем.

„Километар атарског пута је на исти начин урађен прошле године у Свилојеву, а сада су на ред дошли Сонта и Апатин. При реконструкцији се примењује прво метода стабилизације пута, где се послојећи слој од 40 центиметара уситњава, те са цементним везивом, каменим агрегатом и водом меша, поравнава и утабава ваљком. Завршни слој се постављен са туцаником и на овај начин се трајно решава проблем да се пут не хаба, што ће у многоме олакшати пролаз нашим пољопривредницима“, рекла је Дубравка Кораћ.