РАЗВИЈАЊЕ НАУТИЧКОГ ТУРИЗМА У АПАТИНУ

22.10.2021.

Капитални пројекат у 2022. години биће развијање наутичког туризма у Србији, што се односи на изградњу марина и пристаништа, изјавила је током посете општини Апатин Татјана Матић, министарка трговине, туризма и телекомуникација. Она је додала да Апатин има међународну марину, која добро послује, да ту има пројеката које треба подржати, али и оне који су недовршени, те да је ресорно министарство у претходном периоду општину подржало са 20.000.000 динара, што ће чинити и убудуће за различите пројекте.

Развијање наутичког туризма у Србији у наредној години биће приортет, јер је по питању пратеће инфраструктуре много тога урађено, изјавила је приликом посете општини Апатин ресорна министарка Татјана Матић. Она је додадала да ће министарство подржати проширење апатинске марине, пројекат "визиторског" центра, али и да се треба наћи решење за недовршени Велнес центар у Бањи "Јунаковић".

Татјана Матић, министарка трговине, туризма и телекомуникација каже: "Наутички туризам је био доста запостављен у претходном периоду и наша намера је да у наредном периоду се посебно посветимо изградњи марина и пристаништа у Србији. Апатин већ има међунардно пристаниште, а ми ћемо пружити свесрдну помоћ за проширење ове марине и која се показује као веома рентабилна".

Дубравка Кораћ, председница општине Апатин истиче: "Оно што је фокус наш то је "Визиторски центар" на простору "Харчаш" чарде која је руинирана. Ипак, ми смо у међувремену успели да завршимо пројектну документацију и да предвидимо локацију за тај центар који би био за овај део Горњег Подунавља. Такође, разговарали смо о перспективама "Велнес центра" у Бањи Јунаковић и нашли смо заједнички став око планова, а то је да је потребно тај објекат завршити кроз приватно – јавно партнерство".

Да се развија домаћи туризам министарка Матић је истакла да је значајан успех то што је током ове године било преко 9.000.000 ноћења у Србији, будући да је 2019. године, када није било короне, остварено 10.000.000 ноћења.

Извор: РТВ