ПРОЛЕЋНИ БАЗАР У ПЕТАК И СУБОТУ НА ШЕТАЛИШТУ У УЛИЦИ СРПСКИХ ВЛАДАРА

15.04.2024.

На “базару” ћете пронаћи богату понуду цвећа, баштенског материјала, зачинског биља, пчелињих производа, народних рукотворина, старих заната и војвођанских посластица, сазнајемо од организатора из Туристичке организације Апатин.

Директор ове установе Немања Јовић додаје и да ће по програму који је био и ранијих година, за музичку подлогу бити задужене колеге из апатинског Културног центра, те да ће током оба дана одржавања базара овај догађај бити употпуњен и  бројним дечијим радионицама и сличним активностима.

Петак

09:00 музичка подлога "Дуо Дуле и Милан"

10:00 Дечја радионица "Сунце са длана" - прављење садног материјала од семења, глине и земље

16:00 наступ Апатинске мажореткиње

16:00 Презентација школице "Малац генијалац" - дечје радионице

Субота

09:00 музичка подлога "Дуо Дуле и Милан"

10:00 Презентација школице "Малац генијалац" - дечје радионице

11:00 Дечја радионица "Прављење Васкршњих украса"

“Пред нама су дани бројних манифестација у апатинској општини, а прва наредна од њих је традиционални пролећни базар који ће се одржати у улици Српских владара у петак 19. априла од јутарњих часова, па све до суботе 20. априла до 13 часова. У недељама које следе имаћемо и Мајске свечаности у Пригревици, Апатински фестивал занатског пива, обележавање Дана Дунава, Личку олимпијада, јубиларне 60-е Апатинске рибарске вечери, Мото-сусрете, свилојевачки Чаробни пасуљ и много тога другог. Са задовољством вас позивамо на манифестације које организује Туристичка организација, а које су осмишљене како бисмо вам омогућили да уживате у разноврсном културном и забавном програму, те да боље упознате лепоте и природна богатства која нуди општина Апатин”, поручује Немања Јовић.

На констатацију да се за дане пролећног базара очекује нешто хладније време, директор Туристичке организације Апатин истиче да то неће утицати на одржавање и  организацију овог догађаја.

“Нешто хладније време неће утицати на одржавање базара, само ћемо се топлије обући и све по плану спровести. Имамо пријављених преко 80 излагача и због тога није лако одлагати и померати овакве догађаје. Видимо се на базару”, каже Јовић.