ПРЕЗЕНТОВАНА АПЛИКАЦИЈА „ЗА МОЈ ГРАД“, ЦИЉ БОЉА ПОВЕЗАНОСТ ГРАЂАНА И ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

03.10.2023.

У великој Сали СО Апатин данас је представљена нова апликација „За мој град“ компаније Телеком Србија. Циљ ове апликације је да омогући нашој општини да у сарадњи са грађанима креираја безбедније услове у школском окружењу, решавању комуналних проблема, унапређењу саобраћајне мреже, као и на бољем организовању активности у домену туризма.

Поред генералног директора Телекома Србија, Владимира Лучића и председнице општине Апатин, Дубравке Кораћ, презентацији апликације „За мој град“ присуствовали су представници јавних предузећа и школа наше општине, као и месних заједница.

Развојем апликације „За мој град“ Телеком Србија жели да допринесе бољем повезивању грађана и локалних самоуправа, ефикаснијем решавању различитих проблема и већој видљивости и проходности иницијатива грађана које треба да допринесу побољшању услова живота у локалним заједницама.

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ захвалила се компанији Телеком што је нашој општини уз Мали Иђош омогућила да први почнемо са коришћењем ове апликације.

„Ова дигитална апликација ће бити веома корисна свим нашим грађанима, јер омогућава веома брзу комуникацију са нама, односно локалним самоуправама, где је наш посао да решавамо њихове проблеме. Видели смо у току презентације да она обухвата проблеме са којима се наши суграђани најчешће сусрећу, као и помоћ у сналажењу туриста. Надам се да ћемо у будућности сви заједно успешно да користимо и развијамо ову апликацију“, поручила је Дубравка Кораћ.

Председница Кораћ је позвала грађане општине Апатин да инсталирају апликацију „За мој град“, те да се за све нејасноће или појашњења у вези рада исте обрате локалној самоуправи.