ПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ ОБИШАО РАДОВЕ У УЛИЦИ СРПСКИХ ВЛАДАРА

24.05.2023.

Реконструкција другог дела улице Српских владара заједнички се финансира средствима локалне самоуправе и покрајинске владе. Како се радови тренутно одвијају, грађани наше општине свакодневно могу да се увере јер саобраћај у њој није затваран, а у исто се данас уверио и председник покрајинске владе Игор Мировић, који је радове обишао у друштву покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александром Софићем и директором Управе за капитална улагања Милошем Малетићем.

Делегацију из покрајинске владе дочекала је председница општине Апатин Дубравка Кораћ са својим сарадницима и том приликом им се захвалила што су препознали значај пројеката са којим је наша општина конкурисала.

„Укупан износ средставан који ће се инвестирату у други део улице Српских владара је 200 милиона динара и ово је заиста изузетан пројекат за све грађане општине Апатин, практично наставак пешачке зоне, сам центар града. Добићемо нове пешачке просторе, паркинг места, уређују се зелене површине, а поставиће се и нова расвета и асфалт. Одлична сарадња са покрајинском владом се наставља ове године и изградњом бициклистичке стазе од Свилојева до Бање Јунаковић, као и реконструкцијом улице Апатински пут у Пригревици“, рекла је Дубравка Кораћ.

Председник покрајинске владе Игор Мировић истакао је значај улагања у мање средине, како би се створи што бољи услови за живот свих грађана који у њима живе.

„Ми ћемо у наредних неколико недеља пред скупштину Војводине поднети предлог измена буџета за ову годину са додатних готово 8 милијарди динара које ћемо у 90 процентном износу утрошити у инвестиције у мале средине са приоритетом који се тиче улагања у основне и средње школе, локални комунални развој, као и друге инвестиције које су од значаја за останак и опстанак људи у мањим срединама што је један од националних приортета“, поручио је Игор Мировић.