ПРЕДРАГ ВЕJИН И ДАЈАНА УРТАЈЛ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ ОПШТИНЕ АПАТИН

21.03.2024.
Традиционална додела признања најбољим спортистима општине Апатин за остварене резултате у прошлој години одржала се вечерас у великој сали Општинског културног центра. Поред домаћина и организатора из Спортског савеза општине Апатин и локалне самоуправе, догађај су својим присуством увеличали наш прослављени кошаркаш и освајач шампионског прстена НБА лиге са екипом ратника из Голден Стејта Немања Бјелица, затим Миодраг Гогић - некадашњи прволигашки фудбалски судија и члан екипе Милорада Мажића која је судила Лигу шампиона, као и вечити дерби, те Слободан Поповић - некадашњи атлетичар и актуелни државни рекордер на 800 и 1000 метара, као и штафете 4×100, учесник Олимпијаде у Сеулу и Барселони.
 
Награђени спортисти општине Апатин су:
 
1. Најбољи спортиста - Предраг Веин
2. Најбољи спортисткиња - Дајана Уртајл
3. Најбољи млади спортиста - Лука Влатковић
4. Најбољи млада спортисткиња - Јована Вујновић
5. Најбољи спортски радник - Ненад Угарковиц
6. Најбољи спортски колектив - ОРК Апатин
7. Награђено је и 16 перспективних младих спортиста и спортисткиња и то: Милана Мајсторовић и Јована Мандић из ОК “Апатин”, Јелена Кривошија (ЖРК “Пригревица”), Огњен Ковач, Јован Остојић, Милан Лазић, Александар Арбутина (РК “ПИК Пригревица”), Матеа Балаћ, Анђела Секицки, Лара Дошен, Ника Познановић, Мила Радаковић, Ања Малбаша, Елена Белић, Милана Зекић (ОРК Апатин) и Калина Дошен.
8. Награду за промоцију спорта у општини Апатин добила је фудбалска екипа “Мандарине”, која је као регионални и државни првак Спортских игара младих изборила учешће на међународном такмичењу у Сплиту.