ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ ХПВ ВИРУСА И ИМУНИЗАЦИЈЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ЂАКА

07.11.2023.

С обзиром да се Србија и даље налази у групи земаља са високим стопама оболевања и умирања од рака грлића материце у Европи, започета је вакцинација девојчица и дечака узраста од 9 до 19 година препорученом ХПВ вакцином у домовима здравља о трошку државе.

Истовремено је покренута јавноздравствена кампања „Заједно против рака грлића материце – ХПВ НЕ” уз подршку Министарства здравља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”, у оквиру које је планирана реализација здравственопромотивних активности, пре свега едукације родитеља и старатеља о значају, ефикасности и безбедности ХПВ вакцине у основним и средњим школама.

„С тим у вези, позивамо све родитеље наших ученика, да у среду 15.11. 2023. године у вишенаменској сали у 17 часова присуствују предавању које ће о ХПВ вирусу и имунизацији  одржати  др Татјана Угарковић Тришић и др Емануела Ћопић Церанић“, апеловала је директорица ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин Јасна Павићевић.