ПОТПИСАНИ УГОВОРИ, КРЕЋЕ РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ГРЕЈАЊА У 11 УСТАНОВА, ПРИОРИТЕТ АПАТИНСКА ОСНОВНА ШКОЛА

22.02.2024.

Потписивањем уговора о јавном приватном партнерству локалне самоуправе са представницима фирми „Energy supply art“ и „B & S immobilen“, креће реализација пројекта замене постојећих система грејања на угаљ и мазут са еколошки прихватљивијим начином грејања на природни гас.

Од председнице општине Апатин Дубравке Кораћ данас смо чули да је у питању уговор на петнаест година, те да су партнери у пројекту обавезни да замене котлове и уведу инсталације, што ће се десити у наредних годину дана, као и да обезбеде проток енергента и минималну температуру грејања.

„Решавамо дугогошњи проблем с којим се сусретала наша општина не само због енергената и  економичности, већ и проблем у смислу безбедности поготово у нашој највећој ОШ „Жарко Зрењанин“ где смо сваке годи поправљали старе котлове и размишљали шта може да се деси, а сећамо се сви експлозије котла и трагедије у Техничкој школи пре пар година. Већина наших објеката се греје на мазут и угаљ је врло лош енергент када је у питању заштита животне средине, те ћемо на овај начин обезбедити безбедан и чист начин грејања“, рекла је Дубравка Кораћ.

Директорица ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин Јасна Павићевић каже да је ово једна од најзначајнијих инвестиција у нашој школи за последњих четрдесет година.

„Овим путем бих хтела да се захвалим локалној самоуправи што је препознала приоритет и значај овакве инвестиције. Ми се грејемо на мазут, котлови су у јако лошем стању, дотрајали и  велика средства нам одлазе на текуће одржавање грејне сезоне. Ово ће бити једно ново поглавље и препород за нашу школу“, рекла је Јасна Павићевић.