ПОТПИСАН УГОВОР, АПАТИН ДОБИО НОВОГ ИНВЕСТИТОРА

22.12.2020.

У „плавој“ сали општине Апатин, данас је потписан уговор о купопродаја парцеле у Слободној зони Апатин између Општине Апатин и инвеститора Бионекс д.о.о. (Bionex). Вредност уговора износи 64 милиона динара.

Бионекс је компанија са швајцарским капиталом која на локацији Слободне зоне Апатин планира градњу погона за производњу биоетанола, а најављена инвестиција је у вредности од око 5 милиона евра.

Куповина земљишта значи да инвеститор има поверења у Апатин као ефикасну локалну самоуправу, те да има намеру да овде остане и да шири своје пословање.

Уговор у име локалне самоуправе потписала председница општине Апатин Дубравка Кораћ, која је истакла значај инвестиције.

Оно што је посебно важно за општину је што након неколико година парцела у индустријској зони продата по реалној тржишној цени. Мислим да је то велики успех за нашу општину. Градња фабрике би требала да почне у марту, након исходовања свих потребних дозвола. На почетку рада, посла ће бити за тридесетак радника, након чега би фирма требала да напредује, рекла је председница општине Апатин Дубравка Кораћ