ПОЧЕЛО УРЕЂЕЊЕ ДРУГОГ ДЕЛА УЛИЦЕ СРПСКИХ ВЛАДАРА

21.09.2022.

Општина Апатин је почетком године конкурисала са два пројекта код Управе за капитална улагања АП Војводине. Првог дана пролећа, председница наше општине Дубравка Кораћ је у згради АП Војводине потписала уговоре за оба пројекта укупне вредности 217.963.035,66 динара, те изразила захвалност покрајинској Влади, а посебно директору Управе за капитална улагања Недељку Kовачевићу који је препознао значај реализације ових инвестиција.

Добијеним средствима настављени су радова на путу Купусина-Бачки Моноштор који је започет прошле године, док је другим делом предвиђена реконструкција улице Српских владара од Средње улице до Марка Орешковића.

На овај начин ће уређење урбаних делова Апатина, након простора код „старе“ пијаце и иза „Максија“ код „нове“ пијаце, те пролазу ка „есовима“ бити настављенo и то уређењем комплетног дела улице Српских владара од улице Средња до улице Марка Орешковића.

Радови ће се одвијати у четири фазе, прво се кренуло са страном улице Српских владара која се простире између улица Марка Орешковића и Огњена Прице, након чега ће се прећи на другу страну и радити део од Марка Орешковића до Петра Драпшина. Трећом фазом је предвиђено да се ради део од Петра Драпшина до Средње и на крају од Огњена Прице до зграде општине.

Укупна вредност радова је 160 милиона динара плус пдв, од тога Покрајина је обезбедила 120 милиона, а остатак су средства општине. Идеја је да се улица комплетно уреди у смислу да се ураде бехатонске стазе, уреди зеленило, да се направи 96 нових паркинг места, као и да се уради комплетна расвета. Рок за завршетак је годину дана, међутим кроз разговор са извошачима добили смо информацију да се очекује завршетак далеко брже од предвиђеног рока, рекла је овом приликом председница наше општине Дубравка Кораћ